E-mail: admin@tro.dk
Dato for offentliggørelse
19 Feb 2014 23:30

Israels udenrigsministerium har lavet en kort YouTube video, der forklarer hvorfor den Israelsk-palæstinensiske fredsproces tilsyneladende ikke har ført til resultater, i de atten år der er gået.

Palæstinenserne går til FN i næste uge, for ensidigt at søge anerkendelse for en palæstinensisk stat, og de mener, at Israel er problemet, da de ikke har opfyldt deres krav 100%.

Det er mærkeligt, at det internationale samfund så let sluger de arabiske historier om at den jødiske tilstedeværelse i Judæa og Samaria er roden til problemet.

Selv en meget overfladisk baggrunds undersøgelse vil vise, at konflikten rasede længe før 1967, da Israel overtog kontrollen med vestbredden.

Men følg linket til You Tube og hør viceudenrigsminister Danny Ayalon forklare.

https://www.youtube.com/watch?v=QAuBc_cbXo0&feature=player_embedded

Emner
Mellemøsten
"dagens by 22-apr-25", en ny by at bede for hver dag. I dag har vi valgt:
Hedehusene-Fløng

Hedehusene er en stationsby  Nordøstsjælland med 11.584 indbyggere, beliggende på banestrækningen København-Roskilde. Byen ligger i Høje-Taastrup Kommune og hører til Region Hovedstaden. Den fungerer som satellitby til Hovedstadsområdet. Hedehusene opstod ved den første jernbanestrækning fra København mod Vestsjælland.

Kallerupstenen er en af Danmarks ældste runestene. Stenen er fra ca. 800 - 825. Stenen blev fundet ved Kallerup nord for Hedehusene i 1827. Den er i dag opstillet ved Ansgarkirken. Teksten er: "Hornbores, Svides ætlings sten."

Kirken fik sit navn ved indvielsen i 1921 efter Ansgar, der kom til landet i samme periode som Kallerupstenen blev rejst.

På Kallerupstenen ses to små skålformede fordybninger. De menes at være elementer i en kult, der er meget ældre end runerne.

Ved anlæggelsen af den første landevej mellem København og Roskilde i 1642, Kongevejen, bød kong Christian IV, at der blev bygget et hus for en foged til bevogtning af bommene ved vejen. Det blev det første hus på Heden - senere Hedehusene. Kong Christian IV er sådan set Hedehusenes grundlægger. Vejen måtte opgives som kongevej omkring 20 år senere, og Kongens Hedehus blev kro.

Kongevejen forfaldt og erstattes i 1700-tallet af den nuværende Roskildevej, der passerer Hedehusene. Det er i Hedehusene, at Roskildevej (vejen fra København mod Roskilde) går over i Københavnsvej (vejen fra Roskilde mod København).

Hvis du har hjerte for at bede sammen med os for denne by, står vi flere sammen!
Bønnens kraft kan aldrig blive overvurderet. Derfor er der ingen grund til at ærgre sig over, at du måske ikke får anledning til at forkynde Guds ord. Hvis du kan bede, kan du gøre det vigtigste. Himmelens Gud vil langt hellere høre dine hjertebønner, end den bedste tale, som noget menneske kan holde.
Peter Tinggaard (m. inspiration fra C. H. Spurgeon)